Logo top ue 2024mini

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Operacja mająca na celu sprawne wdrażanie Strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność (LSR) w tym realizację Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie na rzecz kosztów bieżących i aktywizacji” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Przewidywane wyniki operacji: Wdrożenie Strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność na obszarze LGD Stowarzyszenia „Długosz Królewski””.

Czcionka:

Kontrast:

Logo new v3

Zarząd Lokalnej Grupy Działania „Długosz Królewski” ogłasza nabór na stanowisko

Księgowego LGD „Długosz Królewski”.

w terminie do dnia 12 lutego 2016 roku do godz. 15.30.

Wymagania dotyczące kwalifikacji i doświadczenia zawodowego

Konieczne:

• Minimum wykształcenie średnie;
  • Co najmniej 2-letni staż pracy związany z obsługą księgową;
  • Dobra umiejętność obsługi urządzeń biurowych, komputera, programów księgowych i aplikacji biurowych.

Pożądane:

• Wykształcenie wyższe (pożądane kierunki: ekonomia, zarządzanie i marketing, rachunkowość);
  • 3-letni staż pracy związany z obsługą podmiotów realizujących „miękkie projekty”;
  • Znajomość ustawy z dnia 20 lutego 2015 roku o wspieraniu obszarów wiejskich z udziałem środków Europejskiego Funduszu Rolnego na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020,
  • Znajomość ustawy z dnia 20 lutego 2015 roku o rozwoju lokalnym z udziałem lokalnej społeczności,
  • Znajomość ustawy z dnia 7 kwietnia 1989 roku Prawo o stowarzyszeniach,
  • Znajomość ustawy o rachunkowości,
  • Doświadczenie w pracy w administracji lub na stanowisku kadrowo-księgowym.

Zakres zadań wykonywanych na stanowisku:

• Prowadzenie zgodnie z obowiązującymi przepisami spraw z zakresu rachunkowości i gospodarki finansowej Stowarzyszenia;
  • Przestrzeganie ścisłej dyscypliny finansowej i budżetowej Stowarzyszenia;
  • Należyte przestrzeganie i zabezpieczenie dokumentów księgowych, ksiąg rachunkowych, sprawozdań finansowych;
  • Zarządzanie środkami finansowymi w celu zapewnienia płynności finansowej realizacji projektu;
  • Analiza dokumentów finansowych i ich bieżąca kontrola pod względem formalno-rachunkowym;
  • Terminowe naliczanie zobowiązań Stowarzyszenia z tytułu podatków oraz składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne i innych świadczeń o podobnym charakterze;
  • Sporządzanie rachunku wyników i bilansu;
  • Sporządzanie listy wypłat i prowadzenie rozliczeń z pracownikami, rozliczanie delegacji służbowych;
  • Udostępnianie organom kontroli dokumentów niezbędnych do prawidłowego przeprowadzenia kontroli;
  • Podejmowanie działań zmierzających do usunięcia nieprawidłowości stwierdzonych w toku sprawowania kontroli i nadzoru;
  • Wykonywanie innych zadań i czynności zleconych przez Kierownika Biura i Zarząd przy opracowywaniu dokumentów finansowych związanych z realizacją projektu.

Zakres uprawnień:

• Zgodny z udzielonymi pełnomocnictwami i upoważnieniami;
  • Wynikający z przepisów Kodeksu pracy.

Zakres odpowiedzialności:

• Prowadzenie prawidłowej gospodarki finansowej;
  • Prawidłowość rozliczeń finansowych;
  • Opieka nad powierzonym mieniem;
  • Zachowanie tajemnicy służbowej i ochrona powierzonej dokumentacji;
  • Ochrona przed niepowołanym dostępem, nieuzasadnioną modyfikacją lub zniszczeniem, nielegalnym ujawnieniem lub pozyskaniem danych osobowych, do których dostęp stwarzają powierzone zadania i obowiązki.

Warunki zatrudnienia:

• umowa zlecenie, 20 godzin tygodniowo,
  • zatrudnienie od 01.04.2016 roku.

Kandydat zobowiązany jest złożyć:

• list motywacyjny;
  • życiorys – curriculum vitae;
  • kwestionariusz osobowy;
  • kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie;
  • kserokopie zaświadczeń o ukończonych kursach, szkoleniach;
  • dokumenty poświadczające staż pracy;

Etapy konkursu:

• Złożenie dokumentów przez Kandydatów;
  • Weryfikacja dokumentów złożonych przez Kandydatów;
  • Pisemny test kwalifikacyjny,
  • Rozmowa kwalifikacyjna;
  • Ogłoszenie wyników.

Miejsce pracy:

Biuro Lokalnej Grupy Działania „Długosz Królewski”, ul. 1000-lecia 10, 62-874 Brzeziny

Określenie terminu i miejsca składania dokumentów:

Wymagane dokumenty aplikacyjne można składać osobiście w Biurze LGD, w dni robocze w godzinach 7.30 – 15.30 lub pocztą (decyduje data wpływu do biura) z dopiskiem: „Dotyczy naboru na stanowisko Księgowego w Stowarzyszeniu „Długosz Królewski” na podany adres: Lokalna Grupa Działania „Długosz Królewski”, ul.1000-lecia 10, 62-874 Brzeziny, w terminie do dnia 12 lutego 2016 roku do godz. 15.30.

Aplikacje niekompletne oraz aplikacje, które wpłyną po wyżej określonym terminie, nie będą rozpatrywane.

Informacje o zakwalifikowaniu się Kandydatów do kolejnego etapu konkursu zostaną przesłane do zainteresowanych listem poleconym w ciągu trzech dni od zakończenia pierwszego etapu postępowania kwalifikacyjnego, czyli po weryfikacji dokumentów złożonych przez Kandydatów. Informacje o ostatecznych wynikach naboru zostaną umieszczone na stronie internetowej Lokalnej Grupy Działania „Długosz Królewski” (www.dlugoszkrolewski.org.pl).

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt pod nr. Tel 62/ 76 98 222

Informacja o wyniku naboru będzie umieszczona na stronie internetowej Stowarzyszenia „Długosz Królewski” oraz na tablicy ogłoszeń w Biurze LGD.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem