Aktualności
Informacja
- Szczegóły
Informujemy, że w dniu 5 września 2016r. Biuro LGD będzie nieczynne z powodu szkolenia.
Za utrudnienia przepraszamy.
XVIII Wojewódzko - Diecezjalne Dożynki Wielkopolskie
- Szczegóły
W niedzielę w Liskowie, po raz pierwszy w historii powiatu kaliskiego odbyły się XVIII Wojewódzko – Diecezjalne Dożynki Wielkopolskie.
Święto plonów w Szczytnikach
- Szczegóły
W strugach deszczu przebiegły tegoroczne Dożynki Gminno - Parafialne w Szczytnikach.
Dożynki Gminne w Brzezinach
- Szczegóły
Zgodnie z tradycją rozwijającą się od kilku lat, pracownicy Biura LGD biorą udział w Dożynkach Gminnych na terenie działania Lokalnej Grupy Działania.
Najaktywniejsza Grupa Działania Wielkopolski 2016
- Szczegóły
Dziennik "Głos Wielkopolski" we współpracy z Urzędem Marszałkowkim Województwa Wielkopolskim, Wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego Krzysztof Grabowski oraz Stowarzyszenie "Długosz Królewski" zaprasza do wzięcia udziału w plebiscycie "Najaktywniejsza Lokalna Grupa Działania - Wielkopolska 2016". Stowarzyszenie "Długosz Królewski", jako jedna z 29 Lokalnych Grup Działania, które otrzymały dofinansowanie na realizację swoich lokalnych strategii znalazła się w gronie uczestników plebiscytu.
Formularze wniosków już dostępne
- Szczegóły
Informujemy, iż na stronie Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ukazały się wzory formularzy wniosków wraz z całą niezbędną dokumentacją, związane z ubieganiem się o realizowanie operacji w ramach poddziałania 19.2 "Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach Strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność PROW na lata 2014-2020.
Link do formularzy:
Wspomnienia z imprezy Smaki LGD
- Szczegóły
17 lipca na placu przy OSP w Strzyżewie (gm. Sieroszewice) odbyła się już IV edycja imprezy pn. „Smaki LGD”. Zebrani goście zostali powitani przez Zbigniewa Słodowego Prezesa Zarządu Stowarzyszenia „Długosz Królewski”, Czesława Berkowskiego Wójta Gminy Sieroszewice oraz Bernadetę Białą sołtys wsi Strzyżew. Tegoroczne wydarzenie z tematem przewodnim „Ziemniak nie tylko pieczony” poprowadził charyzmatyczny Sławomir Janelt z Kępna, który posiadając ogromne doświadczenie rozruszał całą zgromadzoną publiczność. Tematem przewodnim tegorocznego wydarzenia był „Ziemniak nie tylko pieczony”. Gościem specjalnym imprezy był Jan Kuroń, szef kuchni, ekspert kulinarny, który wspólnie ze swoim pomocnikiem na żywo przygotowywał zupę ziemniaczaną z serem pleśniowym oraz burgery ziemniaczane.
Kalendarz
News Facebook
Galeria
